Pile punjeno maslinama i slaninom, sa brokolijem i šargarepom
Nabavite sledeće namirnice:
pile
masline kalamata 300 grama
suvu slaninu 200 grama
jedan brokoli
200 grama šargarepe
glavicu crnog luka
veliku količinu svežeg peršuna, šafran, majčina dušica, so
masline kalamata 300 grama
suvu slaninu 200 grama
jedan brokoli
200 grama šargarepe
glavicu crnog luka
veliku količinu svežeg peršuna, šafran, majčina dušica, so
Ovo je, recimo, količina brokolija za jedno pile. Odsecite stablo, dobro operite cvetove i stavite ih da se ocede dok spremate punjenje za pile. Maslinke odvojite od koštice, sitno naseckajte. Naseckajte sitno, sitno crni luk i peršun. Pomešajte sve, dodajte soli, može malo, ali malo bibera. Ovo vam je masa za punjenje. Vodite računa koliko vam je pile, višak fila je vrlo težak za jedenje, bar dok se pile ne ispeče. :)
Odvojite pažljivo kožu od belog mesa i između bataka/karabataka. Pažljivo da koža ne pukne. Između kože i mesa stavite punjenja koliko može da stane. Ovo će, nadamo se, dati aromu mesu. Ostatak stavite u utrobu pileta. Sad se vraćamo na količinu - dakle, kad vidite koliko je pile, znaćete koliko vam treba sastojaka da popunite pile ispod kože, ali i da ga napunite uznutra.
Slaninu ste isekli na listiće, jedan deo dodajte u pile i između kože i mesa, a drugim delom obložite pile. Nemojte da preterate, nećemo da jedemo prženu slaninu, nego pile. Stavite šafran preko. Ja sam imao tu sreću da mi je Isnogood bio nedavno na Misir čaršiji i doneo mi ovaj lepi celi šafran, ako ga nemate, 'ajde, može i onaj sušeni i mrvljeni iz samoposluge. Brokoli naređajte oko pileta, sitno naseckajte šargarepu i još malo crnog luka. Pospite to preko brokolija. Pospite i malo majčine dušice. Peršun koji vam je ostao čuvamo za kraj B).
Izgleda super, ali će tek da bude divno kad ga ispečemo :)
Uključite rernu da se ugreje. Dok se rerna greje nasecite sir, sačekajte 15-20 minuta i složite ga preko pileta! Ja obično, posle 15-20 minuta pečenja, izvadim pile, a onda stavim sir i pleh zatvorim alufolijom, sjajna strana na dole. Posle sat vremena (zavisi od rerne, veličine pileta, blabla...) skinem foliju da se pile zapeče.
Nemojte da zaboravite da na dno pleha stavite malo maslinovog ulja, a da dolijete i malo vode, da bi se brokoli kuvao, a ne pržio. Kad je sve gotovo, preko brokolija pospete ostatak peršuna
Slaninu ste isekli na listiće, jedan deo dodajte u pile i između kože i mesa, a drugim delom obložite pile. Nemojte da preterate, nećemo da jedemo prženu slaninu, nego pile. Stavite šafran preko. Ja sam imao tu sreću da mi je Isnogood bio nedavno na Misir čaršiji i doneo mi ovaj lepi celi šafran, ako ga nemate, 'ajde, može i onaj sušeni i mrvljeni iz samoposluge. Brokoli naređajte oko pileta, sitno naseckajte šargarepu i još malo crnog luka. Pospite to preko brokolija. Pospite i malo majčine dušice. Peršun koji vam je ostao čuvamo za kraj B).
Izgleda super, ali će tek da bude divno kad ga ispečemo :)
Uključite rernu da se ugreje. Dok se rerna greje nasecite sir, sačekajte 15-20 minuta i složite ga preko pileta! Ja obično, posle 15-20 minuta pečenja, izvadim pile, a onda stavim sir i pleh zatvorim alufolijom, sjajna strana na dole. Posle sat vremena (zavisi od rerne, veličine pileta, blabla...) skinem foliju da se pile zapeče.
Nemojte da zaboravite da na dno pleha stavite malo maslinovog ulja, a da dolijete i malo vode, da bi se brokoli kuvao, a ne pržio. Kad je sve gotovo, preko brokolija pospete ostatak peršuna
Mislim da je idealna salata uz ovo jelo svež spanać sa belim sirom i aćeto balzamikom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар